အမ်ဳိးသမီးေတြအတြက္ စူပါအစားအစာ

အိမ္ေထာင္မႈကို ထိန္းသိမ္း၊ သားသမီးေတြကို ေစာင့္ေရွာက္၊ ေစ်း ၀ယ္၊ ခ်က္ျပဳတ္၊ သန္႔ရွင္းေရးလုပ္စတဲ့ အလုပ္မ်ားတဲ့ ေန႔စဥ္ဘ၀ကို ျဖတ္သန္းေနရတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြဟာ သူတို႔က်န္းမာေရးအတြက္ ေမ့ေလ်ာ့ ေနၾကတဲ့အတြက္ စိတ္ပိုင္း႐ုပ္ပိုင္းဆိုင္ရာ က်န္းမာစြာေနထိုင္ လုပ္ ေဆာင္သြားႏိုင္ဖို႔ စားေပးသင့္တဲ့ စူပါအစားအစာေတြအေၾကာင္း မွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။ အမ်ဳိးသမီးတိုင္းအတြက္ ဗီတာမင္ဘီ၊ စီ၊ ဒီ၊ အသားဓာတ္၊ သံဓာတ္၊ေဖာလစ္အက္စစ္၊ ခ႐ိုမီယမ္၊ ကယ္လစီယမ္၊ မဂၢနီစီယမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္၊အင္ဇိုင္းမ္စတာေတြက လိုအပ္ပါတယ္။ အဆီဓာတ္နည္းၿပီး ကယ္လစီ ယမ္နဲ႔ ပ႐ိုတင္းဓာတ္မ်ားမ်ားပါတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ေရြးခ်ယ္စားရမွာပါ။ က်န္း မာတဲ့သြား၊ သန္စြမ္းတဲ့ႂကြက္သားေတြနဲ႔ ႀကံ႕ခိုင္တဲ့အ႐ုိးေတြ ပိုင္ဆိုင္ ႏိုင္ဖို႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ဂရိဒိန္ခ်ဥ္ဟာ ရင္သားကင္ဆာ၊ အစာအိမ္ေရာဂါ ေတြနဲ႔ အမ်ဳိးသမီးအဂၤါေရာဂါပိုး၀င္တာေတြကို ကာကြယ္ႏိုင္တယ္လို႔ ဆို ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အမ်ဳိးသမီးေဟာ္မုန္းအားေကာင္းေစတဲ့ အနီေရာင္ ပဲေတြကလည္း အမ်ဳိးသမီးေတြအတြက္ လိုအပ္တဲ့အစားအစာတစ္ခုပါ။ ႏွလံုးေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္ၿပီး ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကိုလည္း ထိန္း ညႇိေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေဒါက္ခြရြက္ကလည္း ဗီတာမင္စံုပါတာေၾကာင့္ ႏွလံုး၊ အေရျပား၊ မ်က္စိ၊ အ႐ုိးနဲ႔ အသည္းအတြက္ ေကာင္းက်ဳိးျပဳပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ စေတာ္ဘယ္ရီ၊ ေထာ ပတ္သီးေတြဟာလည္း အမ်ဳိးသမီးေတြ စားေပးဖို႔လိုအပ္တဲ့အရာေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးဆိုရင္ ဦး ေႏွာက္က်န္းမာေရးအတြက္ ေထာက္ကူတဲ့အျပင္ အသားအေရ တြန္႔တာ၊ အေရးအေၾကာင္းေပၚတာေတြေပ်ာက္ကင္းၿပီး အေရျပားက်န္းမာဖို႔ ကူညီေပးပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆိုရင္လည္း ကင္ဆာေရာဂါေတြနဲ႔ အေရျပားေနေလာင္တာေတြကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ စေတာ္ဘယ္ရီကေတာ့ ဗီတာမင္စီနဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ႂကြယ္၀တာေၾကာင့္ ကိုယ္ခံစြမ္းအားကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဦးေႏွာက္နဲ႔ ေသြးေၾကာဆိုင္ရာစနစ္ေတြကို ေထာက္ကူေပးႏိုင္တဲ့ အိုမီဂါ (၃) ဖက္တီးအက္ဆစ္ႂကြယ္၀တဲ့ ဆယ္လ္မြန္ငါးေတြကလည္း အမ်ဳိးသမီးေတြစားေပးဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။ စိတ္ဖိစီးတာေတြ၊ မွတ္ဉာဏ္ ခ်ဳိ႕ယြင္းတာေတြနဲ႔ ကင္ဆာေရာဂါေတြကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ၿပီး ကိုယ္၀န္ေဆာင္ေတြကိုလည္း က်န္းမာေရးေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ဂုဏ္သတိၱအျပည့္အ၀ပါတဲ့ အနက္ေရာင္ေခ်ာ ကလက္ေတြကလည္း အမ်ဳိးသမီးေတြ လက္မလႊတ္သင့္တဲ့ စားစရာ တစ္ခုပါ။ မဂၢနီဆီယမ္၊ ဇင့္၊ ေဖာ့စ္ဖရက္နဲ႔ ေၾကးနီဓာတ္ေတြပါတာ ေၾကာင့္ အ႐ုိးက်န္းမာေရးအတြက္ပါ အေရးပါပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အမ်ဳိးသမီးေတြေန႔စဥ္စားေရမယ့္ စာရင္းထဲမွာ အယ္မြန္ေစ့လည္း ပါပါတယ္။ ကိုလက္စထေရာပမာဏကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ကင္ဆာတို႔၊ ႏွလံုးေရာဂါ တို႔ကိုလည္း ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်သူေတြအ တြက္လည္း ေကာင္းက်ဳိးျပဳၿပီး ဗိုက္အဆီစုတာေတြကိုလည္း ကာကြယ္ ႏိုင္ပါတယ္။ ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ သံလြင္ဆီပါ။ သံလြင္ဆီမွာ အူ၊ ရင္သားနဲ႔ အေရျပားကင္ဆာေတြမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့အစြမ္း သတၱိရွိၿပီး အဆစ္ေရာင္နာေတြကိုလည္း ကာကြယ္ႏိုင္တယ္လို႔ ဆိုပါ တယ္။ အမ်ဳိးသမီးေတြအေနနဲ႔ ဒီလိုစူပါအစားအစာေတြလည္း စားရင္း တစ္ေန႔ကို မိနစ္ (၃၀)ေလာက္ ကိုယ္လက္ေလ့က်င့္ခန္းေလးလုပ္၊ အိပ္ ခ်ိန္ တစ္ေန႔ (၇)နာရီကေန (၈)နာရီေလာက္ထိ အိပ္ေပးၿပီး သက္ရွည္ က်န္းမာတဲ့ဘ၀ကို ဖန္တီးယူၾကရေအာင္ပါ။ Ref:stylecraze.com Source : 7daydaily.com
Share on Google Plus

About Editor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment