ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဆီပူကုိ လက္ျဖင့္ ကိုင္ျပတဲ့ လူထူးဆန္း


ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဆီပူကုိ လက္ျဖင့္ ကုိင္တြယ္ျပခဲ့ေသာေၾကာင့္ အံ့အားသင့္စရာ ျဖစ္ခဲ့သည္။ အိႏၵိယ ႏုိင္ငံသား ကူးမားသည္ ငါးေၾကာ္ေရာင္းခ်သူျဖစ္ၿပီး ေန႔စဥ္ငါးေကာင္ေရ မ်ားစြာကုိ ဆီပူထဲတြင္ ေၾကာ္ေပးေနရသည့္ စာဖုိမွဴးတစ္ဦးလည္း ျဖစ္သည္။ နယူးေဒလီၿမိဳ႕တြင္ ေနထုိင္သည္ ကူးမားသည္ ငါးမ်ားကုိ ေၾကာ္ရာတြင္ အခ်ဳိ႕အခ်ိန္မ်ား၌ ဆီပူထဲကုိ လက္ထဲႏွစ္ကာ ျပဳမူေလ့ရွိသည္။ ယင္းမွာ ကူးမား၏ဆုိင္ကုိ လူစိတ္၀င္စားေစခဲ့သည္။ အခ်ဳိ႕က ကူးမား၏ အျပဳအမူမ်ားကုိ လာေရာက္ ေလ့လာၾကသည္။
       ကူမားကေတာ့ လုပ္႐ုိးလုပ္စဥ္ တစ္ခုအျဖစ္သာ သေဘာထားခဲ့သည္။ အခ်ဳိ႕က ကူးမားကုိ မီးဖုိေခ်ာင္သုံး ပစၥည္းမသုံးဘဲ ဆီပူထဲကုိ လက္ျဖင့္ႏွစ္ၿပီး အသုံးျပဳျခင္းကုိ လုိလားၾကသည္။ သုိ႔ေသာ္ ကူးမားက မိမိသည္ ေစ်းေရာင္းေနျခင္း ျဖစ္ၿပီး၊ စတန္႔ျပေနျခင္း မဟုတ္ေၾကာင္း၊ မိမိအေနျဖင့္ အခ်ဳိ႕အခ်ိန္မ်ားတြင္ ဆီပူကုိလက္ျဖင့္ ကုိင္တြယ္တတ္ေသာ္လည္း အခ်ိန္တုိင္း လုပ္ျပရန္ မျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္း၊ အခ်ဳိ႕ကလည္း လက္ျဖင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ျခင္းကုိ ျပဳလုပ္ရန္ ေတာင္းဆုိခဲ့ေသာ္လည္း တားျမစ္ခဲ့ေၾကာင္း ဆုိခဲ့သည္။ ကူးမာသည္ ယင္းသုိ႔ျပဳလုပ္ႏုိင္ရန္ သင္ယူခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။ ဖခင္ျဖစ္သူက ဆီပူထဲတြင္ လက္ႏွစ္ျခင္းကုိ မၾကာခဏ ျပဳလုပ္ေလ့ရွိသည္ကို ျမင္ေတြ႕ၿပီးေနာက္ သင္ယူမႈမ်ား ျပဳလုပ္ခဲ့သည္။ အေစာပုိင္းတြင္ နာက်င္မႈမ်ား ရွိခဲ့ေသာ္လည္း အက်င့္ျဖစ္သြားေသာအခါ မည္သည့္ နာက်င္မႈမွ မရွိေတာ့ေၾကာင္း ကူးမားက ဆုိခဲ့သည္။
      ကူးမားက မိမိအေနျဖင့္ ယခုသုိ႔ ျပဳလုပ္ႏုိင္ျခင္းသည္ ဖန္ဆင္းရွင္က ေပးသနားထားျခင္း မဟုတ္ေၾကာင္း၊ မိမိအေနျဖင့္ အေစာပုိင္းတြင္ လက္ေခ်ာင္းတစ္ေခ်ာင္းတည္းျဖင့္ စတင္ေလ့က်င့္ခဲ့ေၾကာင္း၊ ယင္းေနာက္ လက္ငါးေခ်ာင္းလုံး ထည့္ႏုိင္ေအာင္ ျပဳလုပ္ႏုိင္ခဲ့ေၾကာင္း၊ ယင္းမွာ မ်က္လွည့္မဟုတ္ဘဲ ငယ္စဥ္က ဖခင္ျဖစ္သူကုိ အားက်ခဲ့ေသာေၾကာင့္ လုပ္ခဲ့ျခင္းသာ ျဖစ္ေၾကာင္း ေျဟၾကားခဲ့သည္။
      ကူးမား ငါးေၾကာ္ေနသည့္ အပူခ်ိန္သည္ (၂၀၀)ဒီဂရီ ဆဲလ္စီရပ္အထိ ရွိႏုိင္ေသာေၾကာင့္ ဆီပူထဲကုိ လက္ႏွစ္ခဲ့ျခင္းသည္ အလြန္အံ့အားသင့္စရာ ျဖစ္ေၾကာင္း ဆုိင္ကုိ ေန႔စဥ္ လာေရာက္ေနသည့္ ေဖာက္သည္တစ္ဦးက ခ်ီးက်ဴးခဲ့သည္။
The Mesenger
messengernewsjournal.com
Share on Google Plus

About Editor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment