ဖေယာင္းတုိင္ရနံ႔ သုိ႔မဟုတ္ ပတ္ဝန္းက်င္ ေလထုေမႊးၾကိဳင္ေနေအာင္သုံးတဲ့ air-fresher ေတြနဲ႔ အိမ္တြင္းသန္႔စင္ေရးပစၥည္းေတြ အသုံးျပဳသင့္၊ မသင့္ ထပ္ခါထပ္ခါ စဥ္းစားသင့္ပါတယ္။
သံပုယုိနဲ႔ ထင္းရွဴးအနံ႔ရိွတဲ့ ကုန္ပစၥည္းတုိ႔က ေနအိမ္ကို အဆိပ္ရိွတဲ့ ဓာတုပစၥည္းမ်ားနဲ႔ အသက္သြင္းေစႏုိင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈတစ္ခုက ေတြ႔ရိွခဲ့ပါတယ္။ ယင္းေလ့လာခ်က္မွာ အေငြ႔ျပန္လြယ္တဲ့ ေအာ္ဂဲနစ္ ဓာတုပစၥည္းအမ်ဳိးမ်ဳိးကို ၅ ရက္ေက်ာ္ၾကာ တုိင္းတာ အကဲျဖတ္ခဲ့တာျဖစ္ပါတယ္။
သုေတသီေတြအေနနဲ႔ သန္႔စင္ေရး ပစၥည္း၊ air-fresher၊ ဖေယာင္းတုိင္နဲ႔ အစားအစာတုိ႔မွာ ေတြ႔ရတဲ့ ေရွာက္၊ သံပုရာလုိ အနံ႔မ်ဳိးေတြ တခ်ဳိ႕အိမ္ေတြမွာ အရမ္းမ်ားေနတာ ေတြ႔ရပါတယ္။ သံပုယိုသီးနံ႔ ကုိယ္၌က က်န္းမာေရးအႏၱရာယ္အနည္းငယ္ ျဖစ္ေနစဥ္မွာ အုိဇုန္းဓာတ္ေငြ႔နဲ႔ ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ formaldehyde ကို ဓာတ္ျပဳ ျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။
သို႔ေပမယ့္ ေရွာက္၊ သံပုရာအနံ႔ ၾကဳိက္ႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ ဒါေတြအားလုံး ဆုံးရႈံးသြားျပီ ဆိုတာမ်ဳိးေတာ့ မဟုတ္ပါ။ ျပတင္းေပါက္၊ အခန္းတံခါးေတြ ဖြင့္ျခင္း၊ တုိက္ကပ္ႏြယ္ပင္ English Ivy ေတြစုိက္ပ်ဳိးျခင္းက ေလထုထဲက formaldehyde ကို စုပ္ယူေၾကာင္း ေတြ႔ရပါတယ္။
ေနအိမ္အတြက္ အေကာင္းဆုံးအနံ႔အသက္က ေရွာက္၊ သံပုရာအနံ႔မဟုတ္ပါဘူး။ သဘာဝလာဗင္ဒါ ေရေမႊးပန္း အနံ႔ျဖစ္ေၾကာင္း ကြ်မ္းက်င္ပညာရွင္မ်ားက ေျပာဆိုပါတယ္။
Victor.PaaTung
Ref: Indiatimes
Source:trend.com.mm
0 comments:
Post a Comment