ကြ်ႏု္ပ္တုုိ႔ ေန႔စဥ္စားေနက် အစားအစာ အမ်ားစုဟာ ကင္ဆာေရာဂါအႏၱရာယ္ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခ ရွိေနၾကပါတယ္။ သင္ေရာ… အဲဒီအစားအစာေတြနဲ႔ ပတ္သက္ေနမိသလား။
တတ္ႏုိင္သေလာက္ ေရွာင္သင့္တဲ့ က်န္းမာေရးနဲ႔ မသင့္ေတာ္ဆုံး၊ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားေစမႈ အမ်ားဆုံး အစားအစာေတြကေတာ့
(၁) စက္ရုံသန္႔စင္ဂ်ဳံမႈန္႔
(၂) တာရွည္ခံေအာင္ ေဆးထုိး/သြင္း ထိန္းသိမ္းထားတဲ့ GMOs အစားအစာမ်ား
(၃) ထုပ္ပိုးထားေသာ အစားအစာမ်ား
(၄) စည္သြတ္ဗူးထဲက အစားအစာမ်ား
(၅) ေပါက္ေပါက္စုတ္
(၆) ကစီဓာတ္နည္းေသာ အစားအစာမ်ား
(၇) ဆုိဒါရည္
(၈) ေမြးျမဴေရးျခံထြက္ ေဆာ္လမြန္ငါးမ်ား
(၉) ဟုိက္ဒရုိဂ်င္ႏိႈက္တက္ ဆီမ်ား
(၁၀) အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ စတာေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
Ref:wellnessbin.com
Source:trend.com.mm
0 comments:
Post a Comment