မိိခင္ႏို႔တိုက္ေကြၽးျခင္းက ကေလးမ်ား၏က်န္းမာေရးကိုသာ ေကာင္းမြန္ေစသည္မဟုတ္ဘဲ မိခင္၏ႏွလံုးေရာဂါ၊ ေသြးတုိးေရာဂါ၊ ဆီးခ်ိဳေရာဂါႏွင့္ ေသြးထဲကိုလက္စထေရာျမင့္မားမႈအႏၲရာယ္မ်ားကိုပါ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္သည္။
ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ျခင္းႏွင့္ ကေလးမီးဖြားျခင္းမွာ မီးဖြားခန္းတြင္အဆံုးသတ္သည့္ ကိုးလၾကာခရီးတစ္ခုသာျဖစ္သည္ဟု ဆရာဝန္မ်ားႏွင့္ မိခင္ေလာင္းမ်ား ထင္မွတ္ေနျခင္းမွာ ႀကီးမားေသာအမွားတစ္ခုျဖစ္ေၾကာင္း အေမရိကန္ႏုိင္ငံ ပစ္ဘက္ၿမိဳ႕ရွိ အမ်ိဳးသမီးက်န္းမာေရးသုေတသနဌာန ၫႊန္ၾကားေရးမွဴးေဒါက္တာ အဲလီေနာဘမ္လာရွဝပ္စ္က ေျပာၾကားသည္။
မီးဖြားၿပီးေနာက္လမ်ားမွာလည္း မိခင္ႏွင့္ ကေလးၾကား ႏို႔ခ်ိဳတိုက္ေကြၽးျခင္းျဖင့္ ေရရွည္က်န္းမာေရးအတြက္ အေျခခံအုတ္ျမစ္ကို တည္ေဆာက္ခ်ိန္ျဖစ္၍ အလြန္အေရးႀကီးေၾကာင္း ၎က ေျပာသည္။
ကေလးမ်ားအား မိခင္ႏို႔တုိက္ေကြၽးျခင္းမွာ ၎တို႔၏ ကိုယ္ခံအားစနစ္ကို အားေကာင္းေစၿပီး ဓာတ္မတည့္ျခင္းႏွင့္ အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္းဆိုင္ရာေရာဂါမ်ားျဖစ္ႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ဆရာဝန္မ်ား အသိအမွတ္ျပဳထားသည္မွာ ၾကာၿပီျဖစ္သည္။ ကေလးမ်ားကို ႏို႔တုိက္ျခင္းသည္ အမ်ိဳးသမီးမ်ားေသဆံုးမႈ၏အဓိကတရားခံျဖစ္ေသာ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားႏုိင္မႈအႏၲရာယ္မ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈမ်ားစြာက ေဖာ္ျပသည္။
မိခင္ႏို႔တုိက္ေကြၽးျခင္းေၾကာင့္ ကေလး၏က်န္းမာေရးအတြက္သာမဟုတ္ဘဲ မိခင္၏က်န္းမာေရးအတြက္ပါေကာင္းသည္ဟု ေဒါက္တာရွဝပ္စ္က ေျပာသည္။ ႏို႔တုိက္ျခင္းေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါအႏၲရာယ္မ်ားအေပၚ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈကို သိရွိႏုိင္ရန္ ေဒါက္တာရွဝပ္စ္ဦးေဆာင္ေသာ ပညာရွင္မ်ားက အမ်ိဳးသမီးေပါင္း ၁၄,၀၀၀နီးပါးကို ေလ့လာခဲ့သည္။
ကေလးမ်ားကို ခုနစ္ လမွ ၁၂ လအထိ ႏို႔တိုက္ေကြၽးေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားမွာ ေသြးတိုးျခင္း၊ ဆီးခ်ိဳေရာဂါႏွင့္ ကိုလက္စထေရာျမင့္မားမႈ အႏၲရာယ္မ်ားအပါအဝင္အျခားက်န္းမာေရးအႏၲရာယ္မ်ား ေလ်ာ့က်သြားေၾကာင္း ေလ့လာမႈက ေဖာ္ျပသည္။ —Ref: BBC
Source:7daydaily.com

0 comments:
Post a Comment