ကမာၻတစ္ဝွမ္းမွ သိပၸံပညာရွင္ေတြဟာ လူ႔ခႏၶာကုိယ္မွာ နႏြင္းရဲ႕ ထိေရာက္တဲ့ အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈကို အသိအမွတ္ျပဳပီး ပုံမွန္ေသာက္သုံးဖုိ႔ အၾကံျပဳထားပါတယ္။ နႏြင္းႏို႕ေဖ်ာ္ရည္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ အရာေတြကေတာ့
အရည္ပ်စ္ပ်စ္အတြက္
နႏြင္းလက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၄) ဇြန္း၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္၊ ေရ (၁၂၀) မီလီလီတာ
ႏုိ႔အတြက္
ႏုိ႔ (၂၅၀) မီလီလီတာ၊ ဆီလက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ တစ္ဝက္၊ နႏြင္းပ်စ္ရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပုံ ၁ ပုံ နဲ႔ အရသာေကာင္းမြန္ဖုိ႔အတြက္ ပ်ားရည္အနည္းငယ္
ေဖာ္စပ္နည္း
ပါဝင္ပစၥည္းအားလုံး အုိးတစ္လုံးထဲ ထည့္ေပါင္းျပီး မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလးနဲ႔ အပူေပးပါ။ ေရာသမေမႊျပီးေနာက္ အုိးကို မီးေပၚမွ ျပန္ထုတ္ျပီး ဖန္ခရားတစ္ခုထဲ ထည့္ပါ။ အဲဒီခရားကို ေအးေနေအာင္ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္းရပါမယ္။ အဲဒီအရည္ ပ်စ္ပ်စ္ေလး ေအးခဲလာရင္ ႏုိ႔နဲ႔ဆီနဲ႔ ေပါင္းထည့္ျပီး အဲဒီ အေရာအေႏွာကို ပူလာေအာင္ မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလးေပၚ တင္ျပီး ေရစုိအမွတ္ မေရာက္ခင္ေလးအထိ ထားက်ဳိရပါမယ္။ ထုိ႔ေနာက္ မီးေပၚမွ ျပန္ထုတ္ပါ။ ဆႏၵရိွပါက ပ်ားရည္ေပါင္းထည့္ႏုိင္တယ္။
အသုံးျပဳပုံ
ယင္းရလာတဲ့အရည္ကို အစာအိမ္ဗလာျဖစ္တဲ့အခ်ိန္မွာ ေသာက္ဖုိ႔ အၾကံျပဳထားပါတယ္။ မနက္ေစာေစာနဲ႔ ညအိပ္ရာ မဝင္ခင္ဆုိ ပိုေကာင္းပါတယ္။
Ref: timefornaturalhealthcare
Source:trend.com.mm
0 comments:
Post a Comment