ဆူရွီႀကိဳက္လြန္း၍ တုပ္ျပားေကာင္မ်ား ခႏၶာကိုယ္အႏွံ႔ အတြယ္ခံရသူ


ဆူရွီဆိုသည္မွာ ကမာၻေက်ာ္ ဂ်ပန္ရိုးရာ အစားအစာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး အသားစိမ္း၊ ငါးစိမ္းမ်ားျဖင့္ ျပဳလုပ္ထားသည့္ ယင္း အစားအစာကို ကမာၻတစ္၀ွမ္း ႀကိဳက္ႏွစ္ သက္သူ မ်ားျပားလွသည္။ အေမရိကန္ သမၼတ အိုဘားမားပင္ ဂ်ပန္ႏိုင္ငံသို႔ သြားေရာက္ လည္ပတ္စဥ္က တခုတ္တရ သြားေရာက္ စားသံုးခဲ့ရသည့္ အစားအစာ တစ္မ်ိဳး ျဖစ္သည္။
ခႏၶၶာကိုယ္အတြင္း စြဲကပ္ေနသည့္ တုပ္ေကာင္မ်ားကို ဓာတ္မွန္ရိုက္ခ်က္တြင္ ေတြ႕ရစဥ္။ ဓာတ္ပံု - Daily Mail

သို ့ေသာ္ ယင္းကဲ့သို႔ လူႀကိဳက္မ်ားလွသည့္ အစားအစာ အေနျဖင့္ အသားစိမ္းမ်ား ထည့္သြင္းျပဳလုပ္ရသည့္ ယင္း၏ ထံုးစံေၾကာင့္ လူအမ်ား၏ က်န္းမာေရး အတြက္ သတိထားစရာ ျဖစ္လာခဲ့ရၿပီ ျဖစ္သည္။ တရုတ္ႏိုင္ငံတြင္ ဆူ႐ွီကို အလြန္ႏွစ္ၾကိဳက္သူ အမ်ိဳးသား တစ္ဦးသည္ ဆာရွီမီဟု ေခၚသည့္ ငါးအစိမ္းမ်ား ထည့္သြင္းျပဳလုပ္ ထားသည့္ ဆူရွီကို အစားေကာင္း၍ အသက္ေဘး အႏၱရာယ္ ၾကဳံေတြ ့ကာ ေဆး႐ုံတြင္ အသက္လု ခဲ့ရသည္။

ယင္းသို ့ဆူ႐ွီကို အလြန္အက်ဴး စားခဲ့သူ တ႐ုတ္ အမ်ိဳးသားက အစာအိမ္ ေအာင့္ၿပီး၊ ခႏၶာကိုယ္တစ္ခုလုံး ယားယံေနသည္ ဟုဆိုကာ ေဆး႐ုံေရာက္ လာျခင္းျဖစ္ သည္။ ၎ကို ဓာတ္မွန္႐ိုက္ စစ္ေဆးရာ တုတ္ေကာင္မ်ား တစ္ကိုယ္လုံး အႏွံ ့တြယ္ ေနသည္ကို ေတြ ့႐ွိခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။
ဂ်ပန္႐ုိးရာ ဆူ႐ွီအစားအစာမ်ားသည္ မက်က္ေသာ အသားစိမ္းမ်ားျဖင့္ တည္ခင္း စားေသာက္ရသည့္ အစားအစာမ်ိဳး ျဖစ္ရာ ၎ အမ်ိဳးသားက အလြန္အၾကဴး စားသုံးခဲ့သျဖင့္ ယင္းကဲ့သို ့ခႏၶာကိုယ္၌ပင္ တုတ္ေကာင္မ်ား တြယ္လာျခင္း ျဖစ္သည္ဟု ဆရာဝန္ မ်ားက ေျပာသည္။ အသားစိမ္း ငါးစိမ္းမ်ားျဖင့္ ျပင္ဆင္သည့္ ဆူ႐ွီႏွင့္ အျခား အစားအစာမ်ားသည္ မသန္ ့မျပန္ ့ေသာ အစားအစာမ်ား ျဖစ္ေနျပီဟု ဆရာဝန္ မ်ားက မွတ္ခ်က္ျပဳ ထားသည္။
ယခုပုဂၢိဳလ္မွာ တ႐ုတ္ျပည္ အေ႐ွ ့ပိုင္း ကြမ္တုံ ျပည္နယ္႐ွိ ကြမ္က်ိဳ ့အမွတ္ ၈ ေဆး႐ုံသို ့ မခံမရပ္ႏိုင္သည့္ ေဝဒနာမ်ားေၾကာင့္ တက္ေရာက္ ကုသမႈ ခံယူ လာျခင္း ျဖစ္သည္။ မက်က္သည့္ အသားစိမ္းမ်ား စားျခင္းသည္ ေရ႐ွည္ ၾကာလာသည့္ အခါ က်န္းမာေရးကို ထိခိုက္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သုေတသန ပညာ႐ွင္မ်ား ကလည္း ေျပာၾကား ခဲ့ဖူးသည္။
ခႏၶၶာကိုယ္ေအာက္ပိုင္းတြင္ စြဲကပ္ေနသည့္ တုပ္ေကာင္မ်ားကို ဓာတ္မွန္ရိုက္ခ်က္တြင္ ေတြ႕ရစဥ္။ ဓာတ္ပံု - Daily Mail
တုတ္ေကာင္ တြယ္ျခင္း အႏၱရာယ္သည္ ဆင္းရဲသည့္ ေဒသမ်ားတြင္ အႏၱာရာယ္ ျဖစ္ေနသည္။ ဖြံ ့ျဖိဳးဆဲ ႏိုင္ငံမ်ား တြင္လည္း အျဖစ္မ်ားသည္။ ဆူ႐ွီ စားသုံးမႈ တြင္က်ယ္လာျခင္းႏွင့္ အတူ ယင္းျပႆနာလည္း တိုးပြား လာျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း ကေနဒီယန္ ဂ်ာနယ္တြင္ ဆရာဝန္မ်ားက ေရးသား ၾကသည္။
“မက်က္တဲ့ အသားပါတဲ့ အစားအစာေတြမွာ တုတ္ေကာင္ရဲ ့ဥေတြ ပါေန ပါတယ္။ အဲဒီက တဆင့္ အေကာင္ေပါက္တယ္။ တျဖည္းျဖည္း အ႐ြယ္ေရာက္ျပီး ကိုယ္တြင္းမွာ တြယ္ကပ္ ေနေတာ့တာပါ”ဟု ကြမ္က်ိဳ ့ေဆး႐ုံမွ ေဒါက္တာရင္က ေျပာသည္။ ယင္း တုတ္ေကာင္မ်ား ေခါင္းအတြင္း ေရာက္႐ွိ သြားလွ်င္ အသက္အႏ ၱရာယ္ က်ေရာက္ရသည္ အထိ ၾကံဳေတြ ့ႏိုင္သည္။
Source:mizzimaburmese.com

Share on Google Plus

About Editor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment