သႀကၤန္ကာလ နီးကပ္ျခင္းႏွင့္ တ႐ုတ္ဝယ္လိုအား မ်ားေနျခင္းေၾကာင့္ ျပည္တြင္းဆန္ ေစ်းျမင့္ေန

ရန္ကုန္ (မဇၩိမ)။ ။ သႀကၤန္ကာလ နီးကပ္လာျခင္းႏွင့္ နယ္စပ္ဆန္တင္ပို႔မႈ အားေကာင္းေနျခင္းေၾကာင့္ ျပည္တြင္းဆန္ေစ်းမွာ အျမင့္ေစ်းျဖင့္ အေရာင္းအဝယ္ ျဖစ္ေနေၾကာင္း ရန္ကုန္ႏွင့္ မူဆယ္နယ္စပ္ ဆန္ကုန္သည္မ်ားက ေျပာသည္။
ေဒၚလာေစ်းႏွင့္ တ႐ုတ္ယြမ္ေစ်းမ်ား ျမင့္တက္ေနျခင္းေၾကာင့္ နယ္စပ္ဆန္ေစ်းျမင့္သကဲ့သ႔ို ျပည္တြင္းဆန္ေစ်းပါ လိုက္ပါျမင့္ေနျခင္းဟု ဘုရင္ေနာင္ အေျခစိုက္ဆန္ကုန္သည္ ဦးသန္းႏိုင္က ရွင္းျပသည္။
“သႀကၤန္တြင္းနီးလာေတာ့ ဘုရင္ေနာင္ပြဲ႐ံုတိုင္းလိုလို အေရာင္းအဝယ္ျပန္လိုက္ေနတယ္။ ပြဲ႐ံုတုိင္း ေရာင္းေန ရေပမယ့္ ကြၽန္ေတာ္ပြဲ႐ံုမွာေတာ့ အရင္လေတြထက္ ဒီမတ္လဆန္းပိုင္းမွာ သိသိသာသာျမင့္တက္လာတယ္၊ နယ္အ၀ယ္နဲ႔ေပါင္းလိုက္ရင္ မေန႔က ဆန္အိတ္ ရာခ်ီတင္လိုက္ရတယ္” ဟု ၎က ဆုိသည္။
ၿမိဳ႕တြင္းႏွင့္ နယ္စပ္ကုန္သည္မ်ား၏ ဝယ္လိုအားေၾကာင့္ ဘုရင္ေနာင့္ဆန္ေစ်းကြက္အတြင္း ဆန္တစ္အိတ္လွ်င္ က်ပ္ ၄၀၀ ေလာက္သာ ျမင့္တက္ေသာ္လည္း စားသံုးသူလက္လီေစ်းကြက္ေျပာင္းလဲမႈအား အတိအက် ေျပာဆိုရန္ မလြယ္ဟုလည္း ဘုရင္ေနာင္ ဆန္ပြဲ႐ံု လုပ္ငန္းရွင္မ်ားက ေျပာသည္။
လက္ရွိ မူဆယ္ဆန္ကုန္စည္ဒိုင္သို႔ ေန႔စဥ္ဆန္အိတ္ေရငါးေသာင္းေက်ာ္ ပံုမွန္၀င္ေနသကဲ့သ႔ို တင္ပို႔မႈမွာလည္း ဆန္အိတ္ေရ ငါးေသာင္းခန္႔ရွိေနသည္ဟု ေဒသခံကုန္သည္မ်ားက ေျပာသည္။
မူဆယ္ဆန္ကုန္သည္ ဦးမင္းသိန္းက“အ၀င္အထြက္ မွ်ေနတဲ့သေဘာပဲ။ ယြမ္ေစ်းလည္း နည္းနည္းမာတဲ့ အတြက္ ပို႔ကုန္သမားေတြ အႀကိဳက္ရာသီေပါ့။ တ႐ုတ္အေကာက္ခြန္ဘက္မွာေတာ့ အဖမ္းအဆီး နည္းနည္းရွိ ေပမယ့္ ဆန္တင္ပို႔မႈက မေလ်ာ့ပါဘူး”ဟု ဆုိသည္။
နယ္စပ္ယြမ္ေပါက္ေစ်းအေနျဖင့္ ယခုရက္ပိုင္း တ႐ုတ္ေရႊလီဘက္တြင္ တစ္ယြမလွ်င္္ ျမန္မာေငြက်ပ္ ၁၇၀ ၀န္းက်င္ အထိရွိေနၿပီး ဧည့္မထ ၁၀၈ ေပါင္ ဆန္တစ္အိတ္လွ်င္ က်ပ္ ၁၈,၀၀၀ ၀န္းက်င္တြင္ရွိေနသည္ဟု မူဆယ္ဆန္ ကုန္ုသည္မ်ားက ေျပာသည္။
ဘုရင္ေနာင္ ဆန္ကုန္စည္ဒိုင္ထုတ္ျပန္ခ်က္အရ ဧည့္မထ ၅ မွတ္ဆန္တစ္အိတ္လွ်င္ က်ပ္ ၁၇,၀၀၀၊ ဧည္မထ ၁၀ မွတ္ဆန္တစ္အိတ္လွ်င္ ၁၆,၅၀၀၊ ဧည့္မထ ၂၅ မွတ္ဆန္တစ္အိတ္လွ်င္ ၁၄,၃၀၀ က်ပ္၊ ဇီယာဆန္တစ္ အိတ္လွ်င္ အျမင့္ဆံုး က်ပ္ ၁၇,၈၀၀ မွ က်ပ္ ၁၄,၀၀၀ ၾကားတြင္ ရွိေနသည္။
Source:mizzimaburmese.com
Share on Google Plus

About Editor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment