ေရႊဖရုံေစ့ေတြမွာ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြ ထိေရာက္စြာ ခုခံ ကာကြယ္ေပးႏုိင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြ ပါဝင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈတစ္ခုမွာ ေတြ႔ရပါတယ္။
ေရႊဖရုံေစ့မွာ ပရုိတိန္း၊ မက္ဂင္းနစ္(စ္)၊ အမွ်င္ဓာတ္၊ မက္ဂ္နီဆီယမ္ နဲ႔ ေဖာ့ေဖာ္ရပ္စ္ ေပါၾကြယ္ဝပါတယ္။ ခုခံအားစနစ္အတြက္ အင္မတန္အေရးပါတဲ့ zinc ရာခုိင္ႏႈန္းျမင့္မားစြာပါဝင္တယ္။
ေရႊဖရုံေစ့ေတြဟာ ကင္ဆာေရာဂါအမ်ဳိးစုံ ခုခံကာကြယ္ရာမွာ ထိေရာက္မႈရိွျပီး အဆီက်ေစႏိုင္တဲ့ အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈေတြလည္း ပါရိွပါတယ္။ ေသြးဆုံးခ်ိန္ေရာက္တဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြ၊ ေရႊဖရုံေစ ေန႔တုိင္းစားေပးတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြဟာ ရင္သားကင္ဆာေရာဂါအႏၱရာယ္ ၂၃% ေလ်ာ့နည္းတယ္လုိ႔ ေလ့လာမႈတစ္ခုက ေဖာ္ျပထားပါတယ္။ ေနၾကာေစ့မွာလည္း ထုိနည္းတူ အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈရိွပါတယ္။
ေရႊဖရုံေစ့မွရတဲ့ ဆီဟာ ထိေရာက္ျပီး အမ်ဳိးသားေတြ သုတ္ရည္တုိးဖုိ႔ ကုသရာမွာ အသုံးဝင္ပါတယ္။ ယင္းအဆီမွာ ကင္ဆာဆဲလ္ျဖစ္ပြားမႈကို ကာကြယ္ဖုိ႔ phytochemicals နဲ႔ antioxidants ေတြ ပါဝင္တယ္။ ေရႊဖရုံေစ့ဟာ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်ဖုိ႔ အဓိကက်တဲ့ ပင္မ ပရုိတိန္း အရင္းအျမစ္ၾကီးျဖစ္ပါတယ္။
Ref:healthyfoodstar.com
Source:trend.com.mm
0 comments:
Post a Comment