ေျမထဲပင္လယ္အစားအစာေတြဟာ ႏွလုံးေရာဂါ၊ အယ္လ္ဇိုင္းမားေရာဂါနဲ ့စိတ္က်ေရာဂါတုိ ့ကို ကာကြယ္တားဆီးေပးႏိုင္ျပီး က်န္းမာအသက္ရွည္တဲ့ ဘ၀ရဲ့ လွိဳ့၀ွက္ခ်က္ အစားအစာတစ္ခုအျဖစ္ သတ္မွတ္ခံထားရပါတယ္။
အခုအခါမွာ၊ သံလြင္ဆီစစ္စစ္ ရႊဲရႊဲဆမ္းထားတဲ့ ေျမထဲပင္လယ္စာေတြဟာ ရင္သားကင္ဆာကိုပါ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေၾကာင္း ေတြ ့ရွိခဲ့ပါတယ္။ ေျမထဲ ပင္လယ္စာ ဆုိတာ အပင္ကရတဲ့ အစားအစာေတြျဖစ္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊အေစ့အဆံေတြ၊ အသီး၊ ပဲသီးပဲေစ့၊ သံလြင္ဆီမ်ားမ်ား၊ ငါးနဲ ့၀ိုင္နီတုိ ့ပါ၀င္ပါတယ္။ ေျမထဲပင္လယ္စာေတြဟာ ျပဳျပင္ထုတ္လုပ္ထားတဲ့အစားအစာ၊ အသား၊ အခ်ိဳနဲ ့ေခ်ာကလက္တုိ ့အနည္းအက်ဥ္းသာ ပါ၀င္တာမို ့က်န္းမာေရးအတြက္ အထူးေကာင္းမြန္သလုိ ႏွလုံးႏွင့္ေသြးလမ္းေၾကာင္းဆိုင္ရာ ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္မွဳေၾကာင့္ နာမည္ေက်ာ္တဲ့ အစားအစာျဖစ္ပါတယ္။
ေလ့လာသူေတြဟာ အသက္ ၆၀ ကေန ၈၀ ႏွစ္အတြင္း၊ ႏွလုံးေသြးေၾကာဆုိင္ရာေရာဂါေတြျဖစ္ႏိုင္ေျခ အလြန္ျမင့္မားေနတဲ့ အမ်ိဳးသမီးေပါင္း ၄၂၈၂ ဦးကို ဒီေလ့လာမွဳမွာ ပါ၀င္ဖုိ ့စည္းရုံးခဲ့ပါတယ္။ထုိ ့ေနာက္ သူတုိ ့ကို သံလြင္ဆီအမ်ားအျပားျဖည့္စြက္ထားတဲ့ေျမထဲပင္လယ္စာ၊ အခံြမာသီးအမ်ားအျပား ပါ၀င္တဲ့ေျမထဲပင္လယ္စာ နဲ အဆီေလ်ာ့ထားတဲ့ရိုးရိုးဓာတ္စာတုိ ့ကို အုပ္စုခြဲျခားကာ စားသုံးေစခဲ့ပါတယ္။သံလြင္ဆီ အမ်ားအျပား ပါ၀င္တဲ့ေျမထဲပင္လယ္စာကိုစားသုံးသူအမ်ိဳးသမီးေတြဟာ အဆီနည္းတဲ့ ရိုးရိုးဓာတ္စာ စားသုံးသူအမ်ိဳးသမီးေတြထက္ ရင္သားကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၆၈ ရာခိုင္ႏွဳန္း အထိ ေလ်ာ့က်သြား တာကို ေတြ ့ရွိခဲ့ရတာျဖစ္ပါတယ္။
အခြံမာသီးပါ၀င္တဲ့ေျမထဲပင္လယ္စာ စားသုံးတဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြကေတာ့ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခနည္းပါးေပမယ့္လည္း သာမန္ဓာတ္စာစားတဲ့အမ်ိဳးသမီး ေတြနဲ ့ႏွိဳင္းယွဥ္ရင္ မေျပာပေလာက္တာကို ေတြ ့ရွိခဲ့ရပါတယ္။
Ref: Dailymail
0 comments:
Post a Comment